Felicitari ai castigat un … virus


Un email primit zilele trecute prin care eram instiintata ca am primit un voucher de la eMAG mi-a atras atentia. Ce era dubios? Era adresa de la care a fost trimis si arhiva atasata. Nu deschideti asemenea email-uri decat daca sunteti pregatiti sa infruntati o zi de cosmar cu reinstalarea PC-ului sau/si chiar pierderea datelor de pe el.

email virus

Aceea arhiva „50darrell.zip” este sigur un virus. Eu i-am dat delete direct la mail si nu am mai stat pe ganduri. In general campaniile sunt anuntate pe paginile oficiale, si in email-urile reale trimise de aceste companii este prezenta sigla companiei si niciodata nu va vor fi trimise cupoane sau oferte arhivate zip.

Atentie pe ce dati click. Verificati de 3 ori inainte sa va para rau. Noi tipuri de virusi apar in fiecare zi, unii mai ingeniosi decat altii. Daca nu asteptati acel email, si nu sunteti sigur de la cine l-ati primit, cel mai sigur este sa nu-l deschideti, aruncati-l la gunoi direct si rapid.

Mi-a adus aminte de o intamplare de acum cativa ani. O prietena vine val-vartej la noi …

„…haideti repede ca nu imi mai merge PC”.
„Pai ce s-a intamplat?”
„Imi citeam mail-ul … si dintr-o data PC-ul s-a stins si acum nu mai face nimic”
„Nimic? Cum asa?”
„Pai e ecranul negru …. nu mai porneste nimic”
„Ai deschis ceva dubios?” … intreb eu
„Hmmmm … era un mail de la DHL , ca nu poate livra pachetul … si datele de expediere erau in attach …era un zip si l-am deschis….”
„Pai si asteptai un pachet?” … am intrebat eu amuzata
„Pai nu …. da nah…”
„Ei ….. felicitari atunci … ai castigat un ….. VIRUS”

Hai. Spune ceva. Te provoc!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vrei sa sti ce mai postam? Lasa email-ul

Ce este Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Cine este online
1 vizitatori online acum
0 vizitatori, 1 roboti, 0 membri

Powered By