Cu pumnul in gura – Legea vaccinarii obligatorii

Legea vaccinarii obligatorii

Legea vaccinarii obligatorie a copiilor este aproape gata, oficialii din domeniul sanatatii mai avand de lucru la capitolul sanctiuni pentru parintii care refuza sa-si imunizeze copiii. Inspectorii scolari doresc sa se revina la vechea formula în care vaccinarea se facea in scoli si gradinite (de parca in unele zone s-a renuntat vreodata la ea).

Din nou cand “turma” nu reactioneaza pozitiv la directive, se “da o lege”. Dar oare cineva s-a intrebat de ce atat de multi au inceput sa refuze vaccinarea? Banuiesc ca nu, de ce sa cauti sursa unei probleme daca poti sa o retezi din radacina printr-o lege care o face obligatorie. Si culmea “Parintii vor fi despagubiti daca apar efecte adverse grave”. Ce fel de “despagubire” poti acorda domnule, unui parinte al carui copil are “efecte adverse grave” ??!! Aceasta simpla fraza spune tot adica pot aparea si efecte adverse grave. Pai normal ca pot, toate vaccinurile au indicatii si contraindicatii. Viata copiilor nostri este pe bani mai nou in conceptia parlamentarilor, poate fi “despagubita”? Este aberant!

Mie imi suna a: “Mai Tovarasi, v-am tot spus cu frumosul ca asa trebuie, voi trebuia sa va documentati, sa cercetati, la’s ca atunci va oblig si va amendez!”

Fiecare vaccin are contraindicatii si atentionari. Deci cum poate fi ceva obligatoriu pentru toti cand este contraindicat pentru anumite persoane?

Ramane si problema testari vaccinurilor. Cat de eficiente sunt? Au fost testate suficient? Dar peste 10 – 15 ani ce repercursiuni vor avea? Si cat dureaza efectul unui vaccin ?

De exemplu vaccinul BCG (vaccin antituberculos) se face obligatoriu tuturor nou-nascutilor, dar România are cei mai mulți bolnavi de tuberculoză din UE. Deci ajuta acest vaccin? Vaccinul ROR, un studiu recent publicat de New England Journal of Medicine (NEJM) a dezvaluit ca un socant procent de 97% dintre copiii afectati de o epidemie de oreion care a maturat nord-estul Statelor Unite in 2009 erau deja vaccinati impotriva bolii. Tot articolul aici. In ultimii ani a izbucnit o adevarată controversa si pe tema autismului, este sau nu provocat de vaccinuri? Sunt foarte multe studii si controverse despre cat de sigure sunt sau nu sunt vaccinurile.

Daca tot ne luam dupa UE … iata legislaţia in materie de vaccinuri din alte tari ale Uniunii Europene

In Germania nu este obligatoriu niciun vaccin, din 1982 conform IFSG. Sunt recomandate sugarilor si copiilor vaccinurile: DTP, Hib, antipolio, hepatitic B, antivaricelic, antipneumococic şi antimeningococic. Sugarii nu sunt vaccinaţi la naştere. Doar in cazuri de risc inalt se recomandă vaccinul hepatitic B la nastere.

In Olanda nu este obligatoriu niciun vaccin, iar vaccinurile recomandate sugarilor si copiilor mici sunt: antipolio, Hib, DTP, hepatitic B şi MMR (ROR).

In Luxemburg nu este obligatoriu nici un vaccin. Sunt recomandate copiilor vaccinurile DTP, antipolio, ROR, Hib şi hepatitic B, la copii.

In Spania nu este obligatoriu nici un vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt: DTP, antipolio (VPI), Hib, hepatitic B, MMR (ROR) şi antimeningococic.

In Anglia nu este obligatoriu nici un vaccin, iar cele recomandate copiilor sunt vaccinurile DTP, antipolio, Hib, ROR si antimeningococic C.

In Franta vaccinurile DT, antipolio (VPI) şi BCG (la varsta de 6 ani) sunt obligatorii la copii pentru a putea frecventa scoala.

In Belgia este obligatoriu vaccinul antipolio (VPI) la copii, pentru a frecventa şcoala.

In Italia, sunt obligatorii vaccinurile antipolio (VPI), tetanic, difteric şi hepatitic B, la copii, incepand cu varsta de 3 luni, dar din 24.09.1998 este permisa inscrierea in scoli si a copiilor nevaccinati. Cu alte cuvinte, nu sunt obligatorii. La nastere nu se efectuează niciun vaccin.

In Austria: nu este obligatoriu nici un vaccin.

In Elvetia: nu este obligatoriu nici un vaccin.

Nu sunt impotriva vaccinarii in general, dar sunt impotriva vaccinari inconstiente si obligatorii. Vaccinarea in turma, in scoli si gradinite. Cum se desfasoara aceste vaccinari stim cu totii. Copiii frumos incolonati merg la medic (cel din scoli ) intra pe rand in cabinet si sunt consultati rapid si sumar in gat, ascultati la plamani …. e sanatos … si gata vaccinat. Dar medicii se intereseaza de antecedentele acelui copil? Din acel rapid consult sumar rezulta si daca copilul este alergic la ceva sau are alte boli contraindicate vaccinului? Nu! Majoritatea vaccinurilor necesita anumite conditii de conservare si transport pentru a isi pastra eficienta si a nu se transforma intr-o bomba epidemiologica.Imi garanteaza mie cineva ca in scolile noastre se pot asigura aceste conditii de depozitare si transport? Nu !

Faptul ca in atatea tari vaccinurile nu sunt obligatorii nu inseamna ca nu se fac, dar se fac informat si fiecare are optiunea de a alege daca da sau nu.

La noi desi legea prevede ca pentru orice tratament medical trebuie consimtamântul informat al pacientului, noi printre putinele tari din europa vom obliga parintii sa vaccineze copiii. Au ramas in criza de cobai colosii farmaceutici?

Interesant de urmarit pana la capat:

Sursa foto: dreamstime.com

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By