Cetatea Devei si 10 lei dati degeaba

Este frumoasa Deva vazuta de sus, nu-i asa?

_DSC1305_1_small_DSC1310_1_small

Sincer am vrut sa fac mai multe poze, ca doar de asta am platit “liftul” ala cu 10 lei … dar nu mi-a iesit. Cand iesi din telecabina/lift sau ce o fi, paznicii sunt acolo. Ai cam 10 metri patrati si atat, in rest panglici si inchis. Am vrut sa merg cativa metri pe poteca ce coboara de la telecabina spre poarta 2 sa mai fac cateva poze, nu am apucat sa fac nici 2 pasi, la care unul din paznici, un buldog “zdravan” si bine mancat se agita repede

“Stai , aici nu e voie, sunt camere de filmat si ne vad si in 2 minute sunt aici.”

M-am uitat lung la el si la zidul din fata mea langa care vroiam sa ajung, erau cam 2 metri. Am vrut sa il intreb cine is “astia”, si cu ce dracu urca asa repede dar uitandu-ma mai bine la fata lui am renuntat.

“Nenea … vreau sa fac o poza de acolo, din unghiul ala, atat. Sunt cuminte si nu sar 😀 “
“Nu e voie, ne vad camerele si aici nu e voie”

Unde nu e voie? Nici macar in jurul telecabinei?? Pai nu e nimeni, nu lucreaza nimeni, nu e nici o panglica de inchis. Sau au ramas fara panglici si de aia tin buldogii acolo??

Deci platesti 10 lei sa te dai cu liftul , si cand ajungi sus ai 10m patrati din care ai voie sa faci poze?? Mi se pare mie sau asta e bataie e joc? Am inteles de la doamna de jos ca nu se poate vizita cetatea, dar de la vizitat cetatea pana a sta “lipit” de lift obligat-fortat e cale lunga. De ce perimetrul acesta absurd de mic cred ca doar ei stiu … nu lucreaza nimeni , nici tipenie de om pe acolo, in afara de cei doi paznici.

In fata , sprijinit neglijent de zid zace un panou … Data finalizarii proiectului 12.12.2015.

_DSC1327_small

Acum stau si ma intreb oare anul 2016 vine pe cetate cu intarziere din cauza altitudinii? Sa inteleg ca acolo inca nu este 12.12.2015 sau aia care urca cu atata viteza daca depasesti acel perimetru bine stabilit au uitat sa vina si sa de-a drumul publicului la vizitat.

Concluzie. Daca ai 10 lei si nu ai ce face cu ei du-te pe Cetatea Devei. Acolo pentru 10 lei ai 10 metri patrati de pe care poti face poze. Si daca esti cuminte … nu te musca “buldogul”. Si uite asa se dezvolta turismul in Romania … dar nimic nou sub soare, nu?

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By