Usturoiul un aliment miraculos

Usturoiul este o plantă cu multiple calitati terapeutice cunoscute din antichitate, avand o serie de efecte benefice pentru organismul uman. Pe langa rolul deosebit pe care il are in buna funcţionare a sistemului cardiovascular, usturoiul poseda un puternic efect antibiotic, contribuie la procesul digestiei şi ofera protectie fată de agenţii cancerigeni. Cercetarile au aratat ca usturoliul distruge bacteriile si virusii mai bine decat antibioticele populare, penicilina si tetraciclina.

Usturoiul este cel mai puternic antibiotic natural cunoscut

purple-garlicUsturoliul este cunoscut din antichitate ca si planta medicinala minune. Sumerienii si alte popoare mediteraniene il apreciau foarte mult pentru abilitatea lui de a lupta cu infectiile. O inscriptie Egipteana datand din anul 1500 BC descrie folosirea usturoiului pentru 22 de boli.

Uneori ne ferim de el inainte de intalnirile la care vrem sa lasam o impresie buna, din pricina mirosului neplacut al respiratiei ce persista cateva ore dupa ce il consumam. Alteori il evitam din pricina sensibilitatii pe care o putem avea la stomac din pricina lui; arsenicul, care se gaseste in cantitati infime in miezul sau, este cel ce poate da arsurile bine cunoscute. Chiar si asa, usturoiul poate fi consumat cu incredere, daca eliminam miezul, caci o mare parte din proprietatile sale curative se mentin.

usturoiul

usturoi
O uncie (28 grame) de usturoi contine :

Mangan: 23 % din necesarul zilnic
Vitamina B6 : 17 % din necesarul zilnic
Vitamina C : 15 % din necesarul zilnic
Seleniu : 6 % din necesarul zilnic
Fibre : 1 gram .
De asemenea mai contine cantități decente de calciu , cupru , potasiu , fosfor , fier și vitamina B1.

Usturoiul contine si alte elemente nutritive . De fapt, acesta conține un pic de aproape tot ce ne trebuie.

Usturoiul scade glicemia, tensiunea si este un antioxidant natural

Un miligram de usturoi are aceeasi putere ca douazeci si cinci de unitati de penicilina. usturoiul este una dintre cele mai bogate surse de germaniu si seleniu organic (vital in prevenirea bolilor de inima si a multor forme de cancer). Usturoiul contine substanta ajoena care „dilueaza” sangele, astfel prevenind cheagurile potential periculoase.

Medicii au gasit usturoiul ca fiind cel mai sigur si mai de nadejde mod de a combate hipertensiunea. Nimeni nu stie exact din ce cauza. Unii doctori cred ca usturoiul dilata arterele, scazand presiunea. Inlatura infectiile de diverse feluri si, prin urmare, reduce tensiunea crescuta.

Usturoiul satisface toate cerintele unui agent terapeutic perfect pentru reducerea tensiunii sanguine:

  • Este absolut sigur.
  • Nu are efecte secundare negative; nu s-a gasit nici o limitare a dozajului.
  • Tensiunea sanguina se reduce treptat – intr-o perioada de timp – fara nici o cadere neasteptata care ar putea soca organismul
  • Nu intreractioneaza cu efectul medicamentelor pe care le ia pacientul la recomandarea medicului.

Usturoiul poate fi un mod util de a scadea glicemia si, astfel, de a controla diabetul.

In concluzie: e bine sa avem usturoi in casa. Usturoiul este scăzut în calorii și foarte bogat în vitamina C , vitamina B6 și mangan . De asemenea, conține urme de diverse alte elemente nutritive. Este cu atat mai bun cu cat il cumparam direct de la piata sau il cultivam noi in gradina , sa fie cat se poate de natural, nu cel mare si frumos procurat de la supermarkete. Cand arata prea frumos sa fie adevarat… chiar asa si este.

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members

Powered By