Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

Cercetătorii care au studiat aceste fenomene au asemănat-o cu Triunghiul Bermudelor. In Marea Neagră au dispărut inexplicabil mai multe nave, de vina ar putea fi anomalii magnetice, care au îndreptat atenţia oamenilor de ştiinţă asupra acestui loc si care au pus România pe harta misterelor.

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagra

Triunghiul Bermudelor din Marea Neagra

“Triunghiul Bermudelor” din Marea Neagră ar avea o suprafață de aproximativ 8-10 km și s-ar deplasa constant dinspre Crimeea spre apele teritoriale românești. Întâmplări în această zonă sunt descrise în unele povestiri rusești din secolele al XIII-lea și al XIV-lea, dar și în mărturii mai recente ale unor martori sau supraviețuitori. Povestirile rusești relatate de martori descriu un fel “vârtej alb” care ducea la fundul mării păsări, nave și mici insule.

La 31 mai 1944, acolo ar fi disparut crucisatorul Tiolkovsloi. Totul s-a petrecut in plina zi, in ciuda faptului ca vremea era excelenta.

La doua luni dupa acel incident, cinci avioane militare plecate in recunoastere au intrat in ceata neagra si au disparut de pe ecranele radar cu care erau urmarite. Nici pana in ziua de astazi nu au mai fost gasite.

O surprinzatoare disparitie, a avut loc in 1991. 80 de oameni care lucrau pe o platforma marina ruseasca de extractie a petrolului au disparut atunci fara urma. Platforma a fost gasita la 50 de kilometri distanta de locul initial de amplasare, plutind in deriva, fara nicio urma de viata la bord si fara niciun indiciu care sa lamureasca misterul disparitiei echipei tehnice.Platforma arăta de parcă cei 80 de oameni o prăsiseră în grabă, fără sa-şi ia niciun fel de bagaje, haine sau lucruri intime, fără să strângă sau să facă curat, de exemplu, pe mesele unde mâncau!…

Arheologii subacvatici au găsit acolo un avion fantomă de pe vremea fasciștilor, care o lungă perioadă de timp a fost considerat dispărut. Oamenii au putut fi indentificați datorită obiectelor personale care se aflau la bord, cauza catastrofei rămânând până acum un mister.

Sursa: Wikipedia

5 Responses to Triunghiul Bermudelor din Marea Neagră

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
2 visitors online now
0 guests, 2 bots, 0 members

Powered By