Secretul de a scrie titluri bune care aduc mult trafic

Ca si copil, unul din desenele favorite a fost 101 Dalmatieni. Acei catelusi erau asa “drăguti”! Unul dintre citate filmului a fost ceva ce Rodger ii spune Anitei:

“Melodia în primul rând, draga mea, iar apoi versurile.”

Este o regula pe care mulți muzicieni o respecta , dar se aplica si subiectului acesta. Titlul articolelor este la fel ca melodia care da tonul pentru continutul pe care il vei scrie. Adică un titlu pe care îl poţi inţelege uşor, pentru care creierul tau nu trebuie sa depuna un efort special de “decodare”.

Ca si un Hit , un titlu este mult mai probabil sa ii ramana cuiva in minte si sa-i atraga atentia. De accea abilitatea de a scrie titluri bune, care sa atraga atentia si sa-i inspire sa citeasca ce este dupa , este cea mai importanta pentru un blogger.

De ce conteaza Titlul?

Una dintre cele mai importante calitati ale unui titlu este aceea de a informa, de a-ţi spune pe scurt despre ce este vorba. El trebuie să fie clar, să conţina mesajul esenţial şi totodată să fie incitativ, adică să te facă sa citeşti textul.

Trebuie sa incercam să nu folosim în titlu cuvinte mai puţin cunoscute. Neologismele, cuvintele rare, cuvintele abstracte, noţiunile, au şanse mari să nu fie înţelese de către cititori, de aceea, locul lor nu prea e în titlu.

Trebuie sa evitam titlurile prea lungi sau prea scurte. Unii spun că e bine să nu depaşim 7 cuvinte. Ideea e că titlurile lungi sunt prea obositoare, cititorul is poate pierde interesul, iar cele prea scurte sunt, de cele mai multe ori, prea vagi. Google si alte motoare de cautare afiseaza 60-70 de caractere in titlu.

De ce? De ce conteaza asa mult titlul? Din cauza asta:

*Click*

Acest sunet este diferenta intre un post care este citit si unul care este trecut cu vederea in cautarea a ceva interesant de citit cu un titlu mai interesant.

 

Iata 4 metode foarte eficiente:

 

1. “Cum sa”- titlu

exemple:
Cum sa-ti imbunatatesti Rankul Google

Cum sa atragi mai mult trafic

Cum sa optimizezi WordPress rapid

 

2. Titluri liste

Mintea umana percepe listele ca si niste solutii, gata gasite de altii, niste simpli pasi pe care trebuie sa-i urmezi.

exemple:

  • 7 Moduri [de a face ceva]
  • 10 Pasi simpli pentru [ …. ]
  • 101 Motive de ce [ …. ]
  • Top 10 Moduri de a [ … ]

 

3. Dezvaluie un secret

Care e secretul? Si eu vreau sa-l aflu .

exemplu:
Cel mai mare secret pe care specialistii SEO nu vor sa-l afli

 

4. Rezolva o problema

Problema poate fi oricare, dar cuvintele “Scapa de” creaza o stare de usurare, acum doar adauga ceva util si epic.

exemplu:
Scapa de [ … ]

 

Ai citit articolul, nu? 🙂

4 Responses to Secretul de a scrie titluri bune care aduc mult trafic

  • bun,bun :)) :> 😀

  • E interesant si..hmm..invat ceva :)) adica mna..cu titlurile :))

  • Foarte interesant ! Un mare LIKE !!!

    • Eu imi comand carti de pe siretui ca buybooks.ro, librarie.carturesti.ro si elefant.ro, si nu am probleme cand comand vreo carte, pentru ca sunt constienta ca se aduna si costul transportului. Care duce undeva la 10 lei, de obicei. Ar fi mult mai convenabil sa le cumpar direct din librarii, dar cum nu am mereu drum pe-acolo, sau timp sa casc gura la atatea carti interesante, prefer sa aplic metoda clickurilor pe site, si dupa 5-6 zile, sa imi ridic coletul de la posta. O data la o anumita perioada de timp, apar cupoanele de reducere, dar tot cam la acelasi pret ramane…Avand in vedere ca e vacanta, si acum pot citi orice, pentru ca am timp destul, ma simt ca in rai! :)Te salut, ne mai scriem/citim pe mail!Alina

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
3 guests, 2 bots, 0 members

Powered By