Plimbarea de duminica – Cascada Clocota


Poate putini ati auzit de ea, recunosc, si eu am auzit acum o saptamana desi locuiesc la 20 km departare, rusine sa imi fie!

Profitand de aceasta superba duminica de octombrie, ca sa imi repar „gresala” am dat o fuga sa o vedem.

Situata in Munţii Metaliferi – Apuseni, in Geoagiu Bai mai exact, cascada Clocota are în jur de 38 – 43 metri înălțime, o lățime de 22 metri si este foarte spectaculoasa.

Apa Clocotei nu îngheaţă niciodată, pentru că ea colectează toate izvoarele termominerale din zonă. Datorită temperaturii, aici cresc plante specifice apelor termale şi vieţuiesc animale din specia salamandrelor, care nu se mai găsesc în alte părti.

Accesul se face fie pe poteca ce coboara din drumul ce duce spre orasul Geoagiu, fie din statiune, pe o straduta ingusta ce se desprinde din drumul ce leaga Hotelul Diana de centrul civil al statiunii. Exista indicatoare in toata statiunea.

Cascada Clocota

(click pe imagini pentru a le mari)

cascada clocota
cascada clocota
cascada clocota

Hai. Spune ceva. Te provoc!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vrei sa sti ce mai postam? Lasa email-ul

Ce este Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Cine este online
2 vizitatori online acum
1 vizitatori, 1 roboti, 0 membri

Powered By