Obiective Turistice mai putin cunoscute – Parcul Dendrologic Simeria

Daca ai drum prin judetul Hunedoara, e pacat sa nu vizitezi si Parcul Dendrologic Simeria, un obiectiv turistic mai putin cunoscut si mediatizat dar de un farmec aparte.

Arboretumul Simeria este cel mai intins parc dendrologic din Romania, si se intinde pe o suprafata de 70 de hectare. Este pe locul 3 in Europa si locul 11 in lume, este o arie naturală protejată de tip dendrologic și peisagistic ce cuprinde cea mai veche şi valoroasă colecție de plante exotice și autohtone din România.

Prima alee amenajata a fost cea pe care s-au plantat castani în anul 1763. De-a lungul istoriei, parcul a aparținut mai multor familii nobiliare cunoscute in Transilvania și a fost transmis pe linie feminină de la familia Gyulay la familiile Kun, Fay (unul dintre cei mai mari specialişti în biologie, care a adus în parc numeroase specii de arbori exotici, peste 250) și familia contelui Ocskay.
Momentan, arboretumul deține 2165 de specii diverse de plante și arbori rari.

Peisaje unice, de o frumusete incredibila, cu arbori exotici rari și arbori giganti, poienițe, lacuri și izvoare. Arborii sunt din diferite zone ale lumii printre care Europa, America de Nord și Asia. Magnoliile din parc oferă acestuia un aer aparte.

 

_DSC0242
_DSC0231
_DSC0244

_DSC0239

_DSC0203

_DSC0137

_DSC0220

_DSC0150

_DSC0172b

 

Bancute rustice sunt amenajate la tot pasul, sa poti sa te bucuri de plimbare si sa te odihnesti din cand in cand si sa admiri peisajul.

 

_DSC0195

Parcul Dendrologic Simeria

Parcul Dendrologic Simeria

 

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members

Powered By