O noua sursă de energie pentru viata de zi cu zi

Plant-e, o companie olandeză, a găsit o noua sursă de energie, o metodă prin care să valorifice energia din plante. Cercetătorii consideră că plantele au energia necesară pentru a încărcărca telefoanele mobile şi pentru a asigura iluminatului public, dar pot acţiona, de asemenea, chiar şi ca reţele Wi-Fi.

Pe site-ul companiei Plant-e este explicata cum funcţionează inovaţia:

„Prin fotosinteză, o plantă poate produce materie organică. O parte din această materie organică este utilizată pentru creşterea plantelor, dar o mare parte nu poate fi utilizată de plantă şi este eliminată în sol prin rădăcini. În jurul rădăcinilor apar microorganisme care descompun compuşii organici pentru a câştiga energie.

În acest proces, electronii sunt eliberaţi ca produs rezidual. Prin producerea unul electron pentru microorganisme, acestea donează, de asemenea, un electron, iar această recoltă de electroni poate fi folosită ca electricitate. Cercetările au arătat că planta nu este afectată de recoltarea de energie electrică, aşa că plantele vor creşte în continuare în timp ce noi ne folosim de energia electrică produsă de ele.”

d2076ca6a4-Green Electricity Roof visual 6

Sursa Plant-e.com

Un prototip Acoperisul Verde folosind aceasta tehnologie este deja testat in Olanda. Momentan, echipa Plant-s a reusit sa genereze destula energie ca sa alimenteze un telefon mobil, dar spera ca in curand aceasta metoda sa fie capabila sa genereze suficienta energie cat sa alimenteze o casa.

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members

Powered By