Noaptea Muzeelor Hunedoara

Nu am mai fost niciodata pana acum la Noaptea Muzeelor, dar aseara am zis “Hai sa mergem sa vedem cum e , sigur o sa ii placa la Alex cavalerii si toate celelalte” . Cine s-ar fi gandit ca si noi vom ramane asa impresionati?

Festivalul luminii Deva

Am plecat pe la ora 20 de acasa si am ajuns la Deva in Parcul Cetatii unde era plin de lume…tarabe hand-made, free hugs, siruri intregi  de candele pe jos pe toate aleile parcului,facute pe loc in cadrul unui altelier organizat,tinere talente mai mult sau mai putin “muzicale ” in foisor, si bineinteles “dacii si romanii”… copiii au fost cei mai fericiti , toata lumea forfotea de colo-colo printre atelierele create intr-un vacarm de nedescris.

 

Noaptea Muzeelor Hunedoara Noaptea Muzeelor Hunedoara

Cum spuneam, o multime de activitati pentru copii, educative si foarte bine gandite.Scopul in sine cred ca a fost atragerea celor mai tineri catre istorie,catre trecut Aveai sansa sa tragi cu un arc adevarat, ceea ce pe fratele meu  l-a incantat la maxim , iar punerea in practica l-a facut de 1000 de ori mai fericit : “cum a fost?” – “foartee fainnn, mai vreau o data” :)) Deci da, i-a placut. Intre ateliere am gasit  atelierul de lut, unde te puteai manzali din cap pana in picioare cu lut, desigur scopul fiind confectionarea unor vase/oale, nu manzalirea! 🙂 Mai erau ateliere de prelucrat metale, de jucat tintar,de bucate traditionale si multe altele. Dar cel mai frumos “atelier” a fost cel cu armuri si arme antice,unde ai putut tine pentru prima data in mana un scut,o sabie,o lance sau daca erai mai “bine facut” puteai suporta cele 20 de kg de metal pe tine,atat cat avea armura completa.

Noaptea Muzeelor Hunedoara   Noaptea Muzeelor Hunedoara  20150516_210019

A fost frumos, nu spun alceva nimic, faptul ca am fost toti si ne-am simtit bine, asta a contat. Apoi mai pe seara, mult asteptatul moment- felinarele, Parcul Cetatii era foarte luminat si era o atmosfera deosebita.

20150516_212010 20150516_212216 20150516_212333

20150516_211952 20150516_212145

 

Noaptea Muzeelor Hunedoara

Noaptea Muzeelor de la Hunedoara a fost ceva spectaculos de-a dreptul!!! Nu am mai vazut un asemenea show de lumini niciodata, si am ramas placut surprinsa pentru ca a iesit atat de bine! Parca nu eram in Romania, foarte bine organizat! Superb, Felicitari! In Castelul Corvinilor nu am fost noaptea niciodata, de aceea am mers atat de tarziu acolo, o imbulzeala si o gramada de lume, turisti de prin toate colturile lumii.

Noaptea Muzeelor Hunedoara

Castelul Corvinilor-Hunedoara

Am intrat pe portiile castelului si am avut fiori pe sirea spinarii, asa frumos! Culori de vis si multa lume, artisti costumati in personaje medievale, sabii, scuturi, domnite si bufoni! Am ajuns in mijlocul unei piese de teatru istorice, desigur despre lupta intre doi cavaleri pentru o domnita,nu ?

Noaptea Muzeelor Hunedoara 20150516_221954 20150516_222623 20150516_224534

Pe la ora 23.30 prezentatorul a inceput sa spuna ”cuvintele magice” – ” Sa se stinga luminiile”!! Ieeeei! Asta insemna ca in curand urma sa inceapa spectacolul de lumini! 🙂 Si incepe –> Video

Tot spectacolul de lumini in curand si pe YouTube 😉

Sper ca v-a placut acest articol, voi ati fost la Noaptea Muzeelor? Unde? Lasati commentariu mai jos, si nu uitati, ne gasiti si pe Facebook.

Cu drag, Daniela.

 

 

 

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By