Leptokaria – peripetii cu Tramp Travel

Revenim cu continuarea la vacanta noastra din 2014 din Leptokaria.

Dupa cele 8 zile petrecute in Leptokaria, e timpul sa plecam spre casa. Nu foarte bronzati, datorita “conditiilor meteo” , dar totusi relaxati si cu multe amintiri, bune si rele. Excursia a fost organizata de Tramp Travel, vacanta aceasta fiind a 3-a cu aceasta firma de turism. Imi pare rau, dragii mei sa va fac asemenea reclama, dar de data asta ati fost chiar de pomina.

hotel2

Balkan Hellas – stanga in foto

Coboram bagajele la receptia hotelului si asteptam autocarul ( hotelul fiind Balkan Hellas *** , detinut tot de ei ). Dupa o intarziere de 2 ore apare cu o grupa de turisti “proaspat adusi” din Romania.

Acum putem discuta despre hotelul de 3* in care am fost cazati, tragi-comedie.  Apar turistii (varsta 40-50+ sa zic asa la modul frumos), se grupeaza frumos in fata liftului si asteapta… degeaba . Domnisoara de la receptie vine sa le explice , in engleza bineinteles … stiti liftul nu functioneaza . Cu proteste o pornesc toti pe scari un sus , sotanc-sotanc … carand valizele dupa ei.
Apoi pe rand incep sa coboare. Bineinteles ca romanasii nostri nu stiu engleza, iar domnisoara de la receptie nu stie romana. Prin “universalul” limbaj al semnelor … incep protestele.
“Camera e de 2 persoane si e doar o ceasca de cafea.”
(am uitat sa precizez ca in acest hotel camerele sunt cu chicineta. Ce inseamna asta ? camera+bucatarie+baie , bucataria, teoretic, trebuind sa fie utilata cu toate cele necesare in functie de numarul de persoane din camera).
“Toaleta din baie e infundata si apa nu functioneaza”
si cireasa de pe tort:
“Stiti patul din camera care mi-ati dat-o e … rupt, nu se poate folosi” 😀

Stiu ca toate acestea par foarte neverosimile , dar va rog sa ma credeti sunt 100% adevarate. Stateam cu copiii in receptia hotelului si ne amuzam … Fica-mea , dragutza cum e ea, facea pe translatorul, incercand sa-i explice domnisoarei de la receptie ce spuneau.

Spre norocul nostru, cat am stat acolo nu am avut probleme majore cu camera. Mobilierul era “intreg” iar la baie totul functiona. Dar din a doua incercare bineinteles,in prima camera repartizata toaleta nu functiona,pe balcon scaunele erau rupte si ude de ploaia proaspat cazuta.

Hotelul in sine nu este urat,  nu stiu in momentul de fata cat este de intretinut.Asta depinde daca se considera sau nu a fi un lux televizor in camera  sau a alerga dupa wi-fi intre semnalul celor 4 routere ,unul mai prost ca altul.Dar in 2014 , cand am fost noi asta a fost povestea… de pomina.

Are chiar si o piscina, superba pot spune, cu apa limpede si curata … dar rece, groaznic de rece cand am fost noi.

Balkan Hellas - piscina

Balkan Hellas – piscina

Mi s-a parut insa ciudat ca in acelasi complex apartinand aceluiasi proprietar ,in aripa stanga, hotelul Balkan Sun ofera conditii in-com-pa-ra-bil mai bune,Balkan Hellas parand fratele mai sarac sau mai uitat de lume.

Drumul inapoi spre casa, a fost o alta aventura … la fel de “neverosimila”. Cum poate un autocar cu 60 de persoane sa strabata rezervatia naturala Deliblatska Pescara din Serbia pe drum forestier …” pentru ca GPS-ul pe acolo imi arata ” 😀 . Astfel un drum de 16-17 ore s-a transformat in unul de 24 de ore, cam atat am facut. Unul din soferi era la a 2-a tura spre Grecia,si prima pe Serbia,mergand doar pe Bulgaria,iar  celalalt era angajat ( cu ghilimele sau fara) doar pentru aceasta cursa,bineinteles tot pentru prima data pe acest traseu.Vacanta cu peripetii de la un capat la altul ,bonus la despartire din partea Tramp Travel,pentru ca realizati ca a fost ultima data cand am apelat la acest operator,sperietura groaznica  trasa de noi toti si in special de copii  intre copacii care loveau autocarul pe un drum nu mai lat de 4 m unde si vehicolele specializate in transport forestier aveau dificultati pe anumite portiuni, cu oameni plecati pe jos permanent in fata “in recunoastere”, ne-a pus capac.

Dar am avut steaua noastra norocoasa. Care e probabilitatea ca in mijlocul padurii sa treaca o masina a carui sofer sa vorbeasca bine engleza? Tipul cu masina din foto de mai jos ne-a luminat calea si ne-a linistit ca mai avem de tras vreo 7 km pe drumul asta si vom ajunge intr-o asezare de unde vom putea regasi drumul pierdut. Sa vedeti in acea localitate babutele pe la porti cum isi faceau cruce cand vedeau ditamai autocarul din ce parte a intrat in sat 🙂

Steaua norocoasa si-a facut treaba pana la capat…aproape…saraca de ea a tras de combustibil cat a putut,cam pana la 100 m inainte de o benzinarie,unde am intrat triumfatori, noi pe jos si barbatii impingand autocarul :).

 

serbia autocar

Prin rezervatia naturala din serbia cu … autocarul

Ati fost in Leptokaria? Sau cu Tramp Travel? Daca da si ati avut si voi peripetii lasati va rog si  impresiile voastre mai jos.

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By