Hartuirea online

Cyberbullying sau hartuirea online este o problema sociala tot mai cunoscut din 2012 pana in prezent mai ales in randul tinerilor. Specialistii spun ca cea mai mare cauza a acestui fenomen este numarul mare de smartphone-uri cu conexiuni la internet, la care majoritatea oamenilor au acces, spun asta pentru ca, mai nou am observat ca, copii au smartphone-uri inca de la clasa pregatitoare, parintii sunt ingrijorati ca acestia nu se vor integra in societate daca nu au smartphone! Sa fim seriosi! Eu primul meu smartphone l-am primit la 14 ani, si uite ca nu am murit pana atunci! Specialistii catalogheaza cyberbullyin-ul o infractiune.

Ce inseamna cyberbullying?

 • Batjocora repetata a unei persoane
 • Trimiterea de mesaje text obscene prin intermediul Internetului
 • Trimiterea de continut obscen si ofensator prin intermediul mesageriei web pentru a intimida pe cineva
 • Folosirea de continut obscen in timpul convorbirilor online
 • Ridiculizarea cuiva prin crearea unui profil sau a unui blog fals, continand informatii umilitoare
 • Trimiterea de amenintari
 • Publicarea online a unor videoclipuri sau poze personale fara acordul persoanei in cauza

Poti intra in inchisoare datorita hartuirii online:

Autoritatiile neozeelandeze interzic trimiterea de mesaje online cu continut rasist sau sexist, care ar putea ataca convingerile religioase. Tot autoritatile stabilesc daca ‘victima’ a avut un soc emotional sau a suferit pe baza acestor agresiuni, iar ‘atacatorul’ ar putea primi 2 ani de inchisoare sau ar putea plati amenda de 30.000$. Interesant, nu? Dar va mai spun ca si comentariile indecente cu continut obscen duc la o amenda de 134.000$. Aceasta lege vine cu un fel de *bonus* pentru cei care incurajeaza sinuciderile, primind 3 ani de inchisoare, in urma numarului crescut acte de sinucidere, anuntate pe Facebook sau Twitter-cazul Amandei Todd este unul dintre cele mai cunoscute cazuri datorita hartuirii online. O problema intens dezbatuta in acest moment este “ce se intampla cu minorii care fac asta?”.

Cyberbully (2015)- un film care-ti va deschide ochii!

Chiar astazi m-am uitat la acest film, si am ramas putin socata la inceput dar apoi mi-am dat seama ca asta chiar se intampla! Nu va spun prea multe despre acest film, va fac putin curiosi ca sa va uitati si voi, deci este vorba despre Casy, o tanara din UK, care a hartuit online- sub nume anonime- o fosta colega, aceasa ajungand in pragul disperarii se sinucide, Casy afla acest lucru cand si ea este agresata online(calculatorul sau fiind controlat de acel “anonim”), este pusa sa ia niste pastile (practic este pusa sa se sinucida) numai ca sa nu publice “anonimul” niste poze indecente cu ea pe internet, incetul cu incetul, Casy il asculta pe “anonim” si isi da seama ….. .

Vizionare placuta ;).

Ce sa faci daca esti hartuit online?

 • nu te speria.
 • vorbeste cu parintii, sau cineva de incredere.
 • pastreaza evidenta acestor hartuiri online (daca doresti sa depui o plangere la politie, ai nevoie de dovezi).
 • nu-i raspunde.
 • blocheaza agresorul.

Spune stop hartuirii online!

Prin aceste metode, hartuirea online poate fi prevenita sau oprita in totalitate. Ajuta-ne si tu sa spunem “STOP” hartuirii pe Internet ! Ia atitudine si raporteaza consultantilor Helpline cazurile cunoscute de tine !

Astept parerile voastre despre acest subiect! Voi ati fost victime ale hartuirii online? Daca da, ce ati facut? Astept comentariile voastre aici sau pe facebook-> Break4coffee. Sa spunem impreuna STOP HARTUIRII ONLINE.

2 Responses to Hartuirea online

 • Un articol diferit… si foarte interesant! Abordezi doar subiecte importante, ceea ce face blogul tau unul SPECIAL! Big like! Multa bafta in continuare… Sa ramai la fel!

 • Frumos! Multumim de articol.

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By