Am ajuns gunoierii Europei

Dupa ce am ajuns cu juniorul la urgente in urma unei “reactii alergice severe” …. mai exact s-a umflat tot dupa ce a mancat extraordinarul popcorn pentru microunde Chio in combinatie cu o punga de chipsuri, enervata la maxim am mers in supermarket sa cautam un aparat de facut popcorn. De ce trebuie noi sa consumam toate gunoaiele altora, impachetate frumos cu reclama pe toate televiziunile si pline de E-uri si D-zeu mai stie ce conservanti??

gunoierii EuropeiAm ajuns gunoierii Europei, ni se baga pe gat prin reclame tot felul de produse “sanatoase”, si noi ca niste zombie navalim si le cumparam, punand in pericol sanatatea noastra si a copiilor nostri. Pentru cei care nu stiu “popcornul” creste si in tara noastra, se numeste porumb, un soi mai aparte care la temperaturi mari “explodeaza” si se transforma in “floricele”. Nu Chio si nici alti producatori nu au inventat popcornul, ei doar l-au umplut de E-uri si ni l-au bagat pe gat cu tot felul de arome. Eu refuz sa le mai cumpar gunoaiele, sa si le manance singuri! Dar probabil toti trebuie sa dam cu capul de pragul de sus sa-l vedem pe cel de jos.

Si nu este singurul exemplu … legumele sunt alt trist exemplu. Vara la raionul de legume proaspete in supermarketuri e la fel de mare imbulzeala ca si iarna. Idiot trebuie sa fi sa crezi ca supermarketurile vand produse naturale si autohtone! In timp ce taranii nostri se lupta sa supravietuiasca doar din vanzarea produselor proaspete din gradina …. noi … fie vara fie iarna ne imbulzim la supermarketuri sa le cumparam gunoaiele. Pentru ca e mai ieftin. Dar oare e mai sanatos? Toate injectate, ceruite … si D-zeu mai stie ce le fac … arata fresh cu saptamaniile. Luati o rosie din aceea frumoasa si aratoasa dintr-un supermarket si uitati-o in frigider vreo 2 saptamani …. va arata la fel. E naturala 100%, asa-i? Da, daca ar fi de plastic.

dreamstimefree_167063Mere din Polonia; morcovi din Ungaria; rosii din Italia, Spania, Grecia; cartofi din Franta, Austria si Polonia; varza din Macedonia si din Turcia (aia e cea mai beton la propriu iti rupi cutitul sa o tai) sunt doar cateva exemple de produse “autohtone” vandute in supermarket. Nu ma credeti … mergeti si verificati. Dar oare toate aceste produse nu cresc si in tara noastra?? Trebuie sa le importam de la mii de kilometri injectate si “conservate”, ca doar altfel cum sa reziste la transport.

Putini mai sunt romanii care merg la piata dupa astfel de produse fie vara fie iarna. De ce? Pentru ca este mult mai comod sa cumperi totul dintr-un loc. Pentru ca am ajuns un popor de zombies … care vaneaza revistele cu oferte si reclamele la radio … “doar azi la 3 lei kilogramul”. Un popor “la super- oferta”, care pentru un 1 leu reducere nu se mai uita la ce baga in plasa.

Daca cumperi de la aprozar sau de la piata, nu inseamna ca acea persoana care detine aprozarul sau taraba din piata se imbogateste si isi cumpara Mercedes, dupa cum e mentalitatea romanului … inseamna ca mananci mai sanatos. Pentru ca ei nu au contracte de milioane de euro cu toate tarile de pe glob ca sa le importe gunoaiele si sa ti le bage tie pe gat la super-oferta. Si de la piata daca cumperi, de la tarani , poti avea chiar surpriza sa obtii preturi mai bune decat la supermarket, pentru ca taranul mai lasa la pret, mai poti negocia.

Ar trebui sa deschidem ochii, sa fim mai atenti la ce cumparam … si sa ne mai doara in fund de anumite “super-oferte”.

Sa citim oameni buni !…macar etichetele produselor daca altceva nu mai avem timp in vartejul vietii cotidiene .

Sursa imagini: dreamstime.com

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
4 visitors online now
3 guests, 1 bots, 0 members

Powered By