Ganduri de Decembrie

DSC1005Am intrat in luna sarbatorilor de iarna, luna Decembrie. Totul in jur a imbracat hainele de sarbatoare, brazi impodobiti, mii si mii de luminite te inconjoara pe strazile fantastic luminate, in fiecare oras … parca e concurs. Care o fi mai frumos? Cel mai frumos impodobit oras e acela care iti este cel mai aproape de suflet, cu cele mai multe amintiri … orasul copilariei tale.

Acolo unde, atunci cand vazut prin ochii de copil, Mos Nicolae insemna sa iti cureti luna ghetutele, si toti papucii care ii aveai in dotare si sa-i aranjezi frumos la intrare, sa aibe mosul unde sa puna cadourile. Si cand ii gaseai plini de portocale, ciocolatele si o nuielusa  erai …uauuu… in culmea fericirii ca le-ai primit. Si cand nimic nu era mai important decat sa impodobesti bradul de Craciun impreuna cu familia si sa astepti nerabdator dimineata sa vezi ce gasesti sub el. Si nu gaseai sub el mormane de cutii de cadouri, ci poate doar o jucarie si ceva dulciuri, dar era cea mai frumoasa si pretioasa pentru tine in momentul acela. Atunci cand oamenii erau cu adevarat cuprinsi de magia sarbatorilor, si toti stiau sa se bucure de sarbatori fara nervi si stres, sau asa parea vazut prin ochii de copil.

Cateodata stau si ma gandesc de ce oamenii nu mai stiu sa se bucure cu adevarat de lucrurile frumoase si nu ma refer strict la obiecte. De ce tot ce conteaza pentru ei sunt lucrurile materiale, scumpe, lipsite de vreun folos anume, sau care nu starnesc nici o emotie, doar un zambet fals. Totul este in viteza, totul si-a pierdut insemnatatea, “trebuie sa fim in rand cu lumea” si sa “respectam traditia”, dar asta inseamna “traditia” oare? Traim intr-o societate in care lumea a uitat ce inseamna sa daruiesti din suflet un cadou care sa nu poată fii descris, care să aibe în spate o poveste, care să te facă sa te simti special, nu pentru ca este scump, ci pentru ca este fara de pret.

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By