Foto Jurnal din Retezat I

Orice incepe intotdeauna cu ceva, in cazul nostru cu un Nikon, putin timp liber intr-un weekend, si dorinta de a evada.

Am plecat, destinatia Retezat … sat Șerel mai exact. Este așezat la poalele Munților Retezat, în Depresiunea Hațeg, pe cursul raurilor Șerel și Rușor precum și pe “Apa Lazului”. De cand iesi de pe dumul principal Hateg – Petrosani drumul se ingusteaza si serpuieste prin satul Rușor apoi peste camp, taind dealurile, intr-un peisaj uimitor si frumos ce te inconjoara. Parca intri in alta lume, dealurile sunt sunt acoperite de vegetatie deasa si salbatica unde nu vezi tipenie de om iar in departare se inalta semete piscurile muntilor inca acoperite in varf de zapada. Daca te-ai saturat de aglomeratia si galagia orasului, nu iti poti dori ceva mai mult.

Retezat

Satele din aceasta zona par oprite in timp, garduri inalte de lemn sau piatra, case simple dar curate si intretinute, absolut nimic din ceea ce ne inconjoara in mod cotidian in oras nu vezi. Oamenii sunt simpli, dar de un bun simt aparte , cum doar la tara mai intalnesti. Plimbandu-te prin sat toti te saluta, nu poti sa nu raspunzi la salut.

Copii alearga pe ulita, bat mingea, se joaca in parau si se stropesc … nu au nevoie de telefoane si gadgeturi sa se distreze … si credeti-ma se distrau foarte bine.

Linistea si aerul curat de aici sunt mai mult decat suficiente ca sa-ti incarci bateriile pentru o alta saptamana de munca.

Cazarea a fost extraordinara, un colt de civilizatie in aceasta salbaticie rustica.

DSC_0618Retezat

DSC_0423Retezat

Pentru amatorii de pescuit, este si o pastravarie, pastravul prins se pastreaza.

Pastravarie Retezat

Principala atractia satului este moara de apa. Pastrata functionala, asa cum a fost ea construita, cu zeci de ani in urma.

DSC_0446DSC_0454DSC_0453
Moara Retezat

Peisajul este uimitor, fara cuvinte … asa ca mai bine il las pe Nikon sa vi-l descrie asa cum l-a surprins

Retezat

Retezat

Retezat

Retezat

Retezat

Retezat

Retezat

Daca v-am facut curiosi sau credeti ca v-ar place o astfel de excursie in natura, stiu eu o gazda primitoare acolo, poate fi contactata la tel: 0735087772.

 

One Response to Foto Jurnal din Retezat I

  • Ohhh they like to pave things! 😀 Pavează tot, nimic nu scapă. Turismul inetrn e een floare, nu cred că există zonă „virgină” din punctul ăsta de vedere. Cumva ne-am eenvăţat cu ei, een weekend e mai naşpa că sunt şi mai mulţi. V-a plăcut ZhangJiaJie? Am eenţeles că peisajul e bestial doar că e cam pavat tot 😀

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members

Powered By