Felicitari ai castigat un … virus

Un email primit zilele trecute prin care eram instiintata ca am primit un voucher de la eMAG mi-a atras atentia. Ce era dubios? Era adresa de la care a fost trimis si arhiva atasata. Nu deschideti asemenea email-uri decat daca sunteti pregatiti sa infruntati o zi de cosmar cu reinstalarea PC-ului sau/si chiar pierderea datelor de pe el.

email virus

Aceea arhiva “50darrell.zip” este sigur un virus. Eu i-am dat delete direct la mail si nu am mai stat pe ganduri. In general campaniile sunt anuntate pe paginile oficiale, si in email-urile reale trimise de aceste companii este prezenta sigla companiei si niciodata nu va vor fi trimise cupoane sau oferte arhivate zip.

Atentie pe ce dati click. Verificati de 3 ori inainte sa va para rau. Noi tipuri de virusi apar in fiecare zi, unii mai ingeniosi decat altii. Daca nu asteptati acel email, si nu sunteti sigur de la cine l-ati primit, cel mai sigur este sa nu-l deschideti, aruncati-l la gunoi direct si rapid.

Mi-a adus aminte de o intamplare de acum cativa ani. O prietena vine val-vartej la noi …

“…haideti repede ca nu imi mai merge PC”.
“Pai ce s-a intamplat?”
“Imi citeam mail-ul … si dintr-o data PC-ul s-a stins si acum nu mai face nimic”
“Nimic? Cum asa?”
“Pai e ecranul negru …. nu mai porneste nimic”
“Ai deschis ceva dubios?” … intreb eu
“Hmmmm … era un mail de la DHL , ca nu poate livra pachetul … si datele de expediere erau in attach …era un zip si l-am deschis….”
“Pai si asteptai un pachet?” … am intrebat eu amuzata
“Pai nu …. da nah…”
“Ei ….. felicitari atunci … ai castigat un ….. VIRUS”

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
4 visitors online now
3 guests, 1 bots, 0 members

Powered By