De anul acesta se numara cainii ….

Cea mai idioata lege de care am auzit vreodata, tot la noi in tara s-a dat. Parlamentarii nostri, dupa ce ca taie frunze la caini toata ziua, s-au apucat acum sa-i si numere, cainii nu frunzele. Dar nu pe cei vagabonzi, nuuuu cu aia nu au nici o treaba … ci pe cei ai ciobanilor.

Legea 149/2015 , lege cu o poveste lunga si care s-au chinuit ceva timp sa o coaca. Acest proiect din 2013 (care va intra in vigoare in iunie 2016) e facut la presiunea vanatorilor, nemultumiti ca ciobanii si cainii lor le gonesc vanatul.

Ideea e cam asta, o stana de munte are dreptul la 3 caini, una de deal, doi caini, iar una de campie un singur caine. Peste toate, vanatorii pot sa impuste cainii ciobanilor, dacă sunt în plus, fara să fie sanctionati. Ce nu pricep eu este ce au oile cu vanatul?? Si ce treaba au parlamentarii cu cati caini au ciobanii? Pai au atatia cati au nevoie, ca doar nu ii tin de frumusete. Si ce doamne feri cauta oile si ciobanii in padure sa le alunge vanatul, asta sigur nu pricep.Ce are de a face forma de relief cu numarul cainilor? Adica acela de la campie daca are o turma mai insemnata – catre o mie de oi ,trebuie sa se chinuie sa o adune cu un singur caine doar pentru ca sta la campie cu ele? asta e discriminare pe criterii geografice.

Poate va intrebati ce mare branza este daca in loc de 7-8 caini zdraveni de paza ciobanul tine 3 catelusi. Pai in muntii Romaniei traieste cea mai mare populatie de ursi si lupi din Europa. Dihaniile nu stiu cat de informate sunt, ca vanatorii au liber acum sa le impuste si nu-i mai deranjeaza ciobanii, dar sigur se vor infrupta cu oitele pazite de catelusi.

Cati dintre parlamentarii nostri au fost ciobani de se pricep atat de bine la oierit. Sunt convinsa ca nici unul ….dar vanatori sigur sunt multi dintre ei.

Nu cred ca un om intreg la minte si fara interese personale poate sa conceapa asa ceva.
Ce poate fi inteles din toate astea e ca ori avem niste parlamentari buni de dus la balamuc, dusi cu capul rau … ori au gasit o noua portita sa-si rotunjeasca conturile bancare prin asta. Inclin spre varianta a 2-a …

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members

Powered By