Cum verifici daca site-ul tau este mobile friendly?

Tot mai multi ne folosim telefonul, tableta si alte “mobile device” ca sa navigam pe internet , fiindca sunt mai la indemana si putem sa le folosim oricand si de oriunde ( cu conditia sa avem net bineinteles ). Deci e important ca blogul / site-ul nostru sa arate bine pe oricare. Ca sa fim siguri putem verifica , google ne pune la dispozitie o unealta foarte folositoare. Iata ca ai de facut:

1: Mergi pe pagina Mobile-Friendly Test de la Google:

mobile-friendly-verificare

2: Adauga siteul (blogul) tau, sau orice alt site pe care vrei sa il verifici si apasa butonul ”Analyze” (buton albastru situat in dreapta casutei de verificare)

3: Asteapta analiza siteului tau.

4: Rezultatul este afisat in cateva secunde. Poti vedea daca ai un site mobile friendly sau nu.

mobile-friendly

De ce este important? Pentru ca din punct de vedere al SEO, iată ce avantaje aduce configurarea site-ului pentru device-uri mobile:

* creste numărul vizitelor de pe mobile. Google a inclus o etichetă “mobile-friendly” pentru site-uri atunci cand afisează rezultatele unei cautari facute pe mobil. Altfel spus, daca un utilizator cauta pe Google de pe mobil și apar mai multe rezultate, este evident ca e putin probabil sa aleaga dintre acestea un site care nu are astfel de eticheta.

* duce la o poziționare mai buna in lista de rezultate pentru o cautare pe mobil. Desi nu este confirmat in mod oficial de către Google, este de la sine inteles că într-o lista de site-uri rezultata, cele cu eticheta “mobile-friendly” vor fi avantajate in algoritmul de generare SERP și pozitionate mai bine.

One Response to Cum verifici daca site-ul tau este mobile friendly?

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
3 guests, 2 bots, 0 members

Powered By