Cum verifici daca site-ul tau este mobile friendly?


Tot mai multi ne folosim telefonul, tableta si alte „mobile device” ca sa navigam pe internet , fiindca sunt mai la indemana si putem sa le folosim oricand si de oriunde ( cu conditia sa avem net bineinteles ). Deci e important ca blogul / site-ul nostru sa arate bine pe oricare. Ca sa fim siguri putem verifica , google ne pune la dispozitie o unealta foarte folositoare. Iata ca ai de facut:

1: Mergi pe pagina Mobile-Friendly Test de la Google:

mobile-friendly-verificare

2: Adauga siteul (blogul) tau, sau orice alt site pe care vrei sa il verifici si apasa butonul ”Analyze” (buton albastru situat in dreapta casutei de verificare)

3: Asteapta analiza siteului tau.

4: Rezultatul este afisat in cateva secunde. Poti vedea daca ai un site mobile friendly sau nu.

mobile-friendly

De ce este important? Pentru ca din punct de vedere al SEO, iată ce avantaje aduce configurarea site-ului pentru device-uri mobile:

* creste numărul vizitelor de pe mobile. Google a inclus o etichetă “mobile-friendly” pentru site-uri atunci cand afisează rezultatele unei cautari facute pe mobil. Altfel spus, daca un utilizator cauta pe Google de pe mobil și apar mai multe rezultate, este evident ca e putin probabil sa aleaga dintre acestea un site care nu are astfel de eticheta.

* duce la o poziționare mai buna in lista de rezultate pentru o cautare pe mobil. Desi nu este confirmat in mod oficial de către Google, este de la sine inteles că într-o lista de site-uri rezultata, cele cu eticheta “mobile-friendly” vor fi avantajate in algoritmul de generare SERP și pozitionate mai bine.

One Response to Cum verifici daca site-ul tau este mobile friendly?

Hai. Spune ceva. Te provoc!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vrei sa sti ce mai postam? Lasa email-ul

Ce este Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Cine este online
2 vizitatori online acum
1 vizitatori, 1 roboti, 0 membri

Powered By