Cum sa apara poza corecta cand dam share pe Facebook

Ai postat un articol, sau vrei sa dai share la blogul tau pe Facebook si imaginea si textul care apare este exact ce nu te astepti, si in nici un caz in legatura cu pagina respectiva? Cred că multi ati share-uit ceva pe Facebook și nu a aparut nicio poza (thumbnail), correct?

Cum sa apara poza corecta cand dam share pe Facebook.

Cum poti vedea ce anume vede facebook pe o anumita pagina? Poti vedea aici. Introdu linkul pagini si … Debug.

Se poate adauga cu cod un tag in <header> , dar pentru bloguri nu este cea mai buna solutie , posturile fiind dinamic create, si nu cred ca vrei aceeasi imagine pentru toate postarile.

Cand dai share (distribui) o pagina, un articol, etc. scriptul Facebook cauta imaginile din articolul/postul respectiv și va afisa una din ele, asta in cazul in care nu este setat nici un meta pentru imaginea pentru facebook. Dar, cateodată scriptul se întrerupe fara sa afișeze imaginile gasite, sau nu gaseste nici o imagine.

Cel mai recomandat este sa folositi un plugin pentru SEO. Am testat cateva si in final am ramas la Yoast SEO. In fiecare postare/articol ai optiunea sa setezi manual titlul, descrierea si cel mai important imaginea pentru share pe facebook. De ce sa ne complicam cand totul poate fi asa simplu.

poza corecta cand dam Share pe Facebook

 

3 Responses to Cum sa apara poza corecta cand dam share pe Facebook

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
3 guests, 2 bots, 0 members

Powered By