“Bombe”, avioane si distractie

Cam asa poate fi descris evenimentul care s-a desfasurat in weekend-ul care tocmai s-a incheiat la Timisoara, Timisoara Air Show 2016. Sincer nu am stiut la ce sa ma astept, dar s-a dovedit a fi …. wow.

Era anuntat ca va incepe la ora 9, dar hotarati sa prindem locuri “in fata” am ajuns acolo de la 8. Pana am baut o cafea, tot aeroprtul s-a umplut de lume. Cu mic cu mare, cu catel cu bunic, cu sezlong sau scaunel de pescuit, lumea a impanzit aeroportul sa vada avioanele. Undeva in spate, la o statie se putea auzi cum cineva explica ce se intampla, sau mai exact incerca … in vacarmul facut de atatea avioane cine putea intelege ceva.

click pe imagini pentru a le mari

DSC_8308DSC_8406DSC_8325DSC_8337

Spectacolul a inceput cu “pumele”, mult asteptatele elicoptere. Sincer nu am stiut ca elicopterele au si “marsalier”, sau probabil au niste piloti extraordinari. Dupa elicoptere a urmat o incursiune in istoria aeronauticii..cateva exemplare reprezentative pentru fiecare etapa a evolutiei de la Aurel Vlaicu la Jet-urile de mai tarziu.

Momentul cel mai asteptat al show-ului, Iacarii Acrobati. Mi s-a spus ca vor fi ceva explozii si va fi interesant, asa ca asezata cuminte si confortabil pe iarba in primul rand, am asteptat cu camera pregatita, sa-i fotografiez. Alarma antiaeriana a inceput sa urle, si toata lumea astepta cu sufletul la gura. O explozie puternica s-a auzit si un zid imens de flacari s-a ridicat in fata noastra urmat de  un fum negru ca taciunele .Pana sa realizez ce se intampla Iacarii si-au facut aparitia dintre norii de fum …oops …aparatul…am uitat de el…parca eram aici sa fotografiez… noroc ca au mai urmat alte acrobatii asa ca am mai prins si eu cateva cadre.

click pe imagini pentru a le mari

Timisoara Air ShowTimisoara Air ShowDSC_8721

Baltic Bees, au fost urmatorii :5 “albinute”  L-39  Jet care ne-au incantat si ei cu un zbor in formatie perfect, cu multe liniute desenate pe cer, si care la final au desenat …. o inima strapunsa de o sageata.

click pe imagini pentru a le mari

Timisoara Air ShowTimisoara Air Show

Se spune ca omul nu are aripi pentru ca nu a fost facut sa zboare, dar se pare ca unii ar trebui sa aiba. Sa pilotezi un avion cu o asemenea agilitate, mie mi s-a parut extraordinar. Zburau printre explozii, zburau in formatie intr-o aliniere perfecta, cu capul in sus, cu capul in jos, la milimetru … si sus, la sute de metri in aer, la viteze de peste 900 km / h. Cred ca mai aveam putin si mi se facea rau de inaltime doar uitandu-ma la ei.

Tot respectul pentru acesti piloti fantastici,  sper sa am ocazia sa ii mai vad de multe ori de acum incolo, categoric nu voi rata  nici un air show in zona ardealului :).

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
3 visitors online now
0 guests, 3 bots, 0 members

Powered By