Asteroidul de PLATINA


De data aceasta nu este vorba despre un premiu important sau ceva de genul acesta… este vorba despre cel mai valoros Asteroid din ultimii 10 ani! Valoreaza aproximativ 5.4 trilioane de dolari, va trece astazi, 19 iulie la ora 21:00 (ora Romaniei) pe langa Terra.

Asteroidul de platinaSFARSITUL LUMII??

Asteroidul contine foarte multa platina si un nucleu de peste 100 de milioane de tone, astfle „micutul asteroid” atragand atentia celor de la Planetary Resources, acestia catalogand Asteroidul de Platina in randul asteroizilor de tip „x” (fiind facuti din metal, sunt ramasite de la asteroizi mai mari care au realizat o separare complecta a nucleului de scoarta). Planetary Resources a lansat vineri intr-o misiune de testare un vehicul spatial conceput pentru a efectua foraje miniere pe asteroizi. Prototipul a fost lansat de pe Statia Spatiala Internationala (ISS) intr-o misiune de 90 de zile ce va consta in testarea programelor software si a sistemelor de control prezente la bordul vehiculului.

Asteroidul are diametrul de 1 km, iar distanta la care va trece de planeta este de 2.4 milioane de kilometri, de 30 de ori mai mica decat distanta dintre pamant si cea mai apropiata planeta.

Organizatia Slooh, pune la dispozitie imagini live cu Asteroidul de Platina direct de la telescopul din Insulele Canary, pe site-ul lor -> aici.

Nu uitati, ne gasiti si pe facebook -> Break4Coffee

 

One Response to Asteroidul de PLATINA

Hai. Spune ceva. Te provoc!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>

Vrei sa sti ce mai postam? Lasa email-ul

Ce este Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Cine este online
2 vizitatori online acum
1 vizitatori, 1 roboti, 0 membri

Powered By