5 alimente care nu expira niciodata

Nu cred ca stiati, dar aveti in camara alimente care nu expira niciodata, sau aproape niciodata, daca sunt pastrate in conditii corespunzatoare.  Iata, deci, indiferent de ce scrie pe ambalaj, cele 5 alimentele:

miereaMierea – nu degeaba i se spune hrana zeilor. Aceasta se poate zaharisi si isi poate modifica culoarea, însă datorita proprietatilor sale antibiotice nu se poate strica. Cu toate acestea, este indicat sa o păstrăm intr-un loc racoros şi daca se zahariseste, sa o punem într-un castron cu apa calda. Ca sa va convingeti, s-a gasit miere in piramidele egiptene si era inca buna de mancat.

Zahărul alb sau brun, acesta nu va fi niciodata expirat. Zaharul este dusmanul bacteriilor, care nu pot trai si nici nu se pot inmulti in acest aliment. Zaharul trebuie pastrat in recipiente uscate si inchise.

Orezul alb – nici acesta nu expira, atata timp cat este depozitat intr-un recipient etans care sa impiedice patrunderea insectelor si intr-un loc uscat. Dar orezul brun nu rezista caci are un continut mare de ulei decat celelalte.

Sarea – Sarea in sine este un conservant care prelungeste viata alimentelor.

Bauturile alcoolice tari – Alcoolul nu se strica niciodata. Bauturile isi pot pierde insa din aroma daca nu sunt pastrate corespunzator.

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
5 visitors online now
0 guests, 5 bots, 0 members

Powered By