46 de ani de la primul pas pe Luna

Acum 46 de ani s-a scris in istoria omenirii un nou capitol care avea sa schimbe totul! In urma cu 46 de ani, astronautul american Neil Amstrong, facand parte din echipajul Apollo 11 a pasit pe luna, intr-o zona apropiata de -Marea Linistita- rostind cuvinte care au ajuns in istorie Un pas mic pentru om, un salt urias pentru omenire, fraza apartinandu-i cercetatorului australian Gary Peach, cu ideea ca nu cumva vreun astronaut sa spuna in direct vreo prostie…

Pe 20 iulie se implinesc 46 de ani de la primul pas pe Luna

Neil Amstrong a fost primul pamantean care a facut cunostinta cu solul Lunar, unul dintre obiectivele cele mai importante de atunci ale Statelor Unite, aflate intr-o concurenta cu Rusia, pentru cucerirea spatiului cosmic.

Cu privire la echipajul Apollo 11, acesta era format din trei persoane: Amstrong, Edwin Eugene si Michael Collins. Amstrong si Edwin, cunoscut si sub numele de Aldrin, au stat pe Luna timp de doua ore si jumatate in costume speciale pentru explorare. Presedintele John F. Kennedy, promisese in presedentia sa ca va trimite un om pe luna pana la sfarsitul anilor ’60, astfel echipajul Apollo 11 a fost printre altele si o ambianta personala a presedintelui.

46 de ani de la primul pas pe Luna

 Sa fie primul pas pe Luna farsa secolului XX??

Filmul aselenizarii, prezentat in direct la televiziune si care a putut fi vazut si in Romania, a fost considerat ca fiind un fals executat intr-un studio terestru, realizat in scopul de a justifica fondurile uriase folosite pentru a finanta misiunile Apollo. Nu exista insa dovezi clare in sprijinul acestor afirmatii, astfel ca Neil Armstrong ramane primul om care a avut sansa sa paseasca pe Luna.

Sa fie primul pas pe Luna cea mai mare farsa din secolul al XX? Oare va ieşi vreodata adevarul la iveala? Acestea sunt intrebari ce par fara raspuns chiar si azi, in zilele noastre. Voi ce parere aveti? Astept comentariile voastre mai jos sau pe facebook -> Break4Coffee

Hey. Say something. I dare you!

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Enter your email address below to receive updates whenever I post new content

What is Break4coffe?
Un blog cu "de toate". Scriem despre ce ne taie capul, ce gasim interesant pe internet si impresii de calatorie. Un blog cu multe fotografii. Ajuta-ne cu Like si Share :)
Categories
Mai citim si …
Who's Online
1 visitors online now
0 guests, 1 bots, 0 members

Powered By